vitamin untuk wanita

Zaman sekarang, wanita memang memerlukan vitamin kerana wanita ni tunjang kepada kestabilan sesebuah keluarga. Andainya wanita itu rebah dan sakit, sememangnya satu rumah akan huru-hara. Tak tunggu sakit lah, andai wanita itu kurang stabil emosinya, memang rumahtangga akan kacau bilau, akan beri kesan kepada emosi anak-anak dan suami juga andai wanita dalam rumah itu marah-marah. Betul kan? Bagi saya, ia benar apabila orang kata yang isteri atau ibu di rumah yang menentukan cuaca dalam rumahtangga. Saya memang setuju hal ini.

Hari ini saya nak kongsikan tentang vitamin apa yang sesuai untuk wanita. Baca sampai habis ye. Ambil info dengan terbaik untuk buat pemilihan sendiri nanti. Kena fahami betul-betul.

  1. Vita-lize
  2. Omegaguard
  3. GLA
  4. Ostenutrix

4 vitamin untuk wanita ni sangat penting untuk memastikan permaisuri di setiap rumah tenang dan bertenaga dalam nak uruskan hal rumahtangga, kerjaya dan juga keluarganya dengan terbaik insyaAllah.

Vita-lize

Vita-Lize diformulasikan untuk menyokong kesihatan moden lelaki dan wanita pada masa kini. Ia memberikan 28 vitamins & minerals.

Setiap hidangan iaitu 2 tablet membekalkan 25 jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan untuk tubuh badan yang sihat, termasuk:
• Vitamin C (as ascorbic acid) • Kalsium (as dicalcium phosphate) • Zat besi  (as ferrous fumarate) • Vitamin B • Asid folik (Folate)

Ada lagi tau. Antaranya, Vitamin A (as vitamin A acetate and beta-carotene), Vitamin D3 (as cholecalciferol) , Vitamin E (as d-alpha tocopheryl acid succinate), Thiamin (as thiamin mononitrate), Riboflavin, Niacinamide, Vitamin B6 (as pyridoxine hydrochloride), Vitamin B12 (as cyanocobalamin), Biotin, Pantothenic Acid (as d-calcium pantothenate), Phosphorus (as dicalcium phosphate), Iodine (as potassium iodide), Magnesium (as magnesium oxide), Zinc (as zinc gluconate), Selenium (as L-Selenomethionine), Copper (as copper gluconate), Manganese (as manganese gluconate dihydrate), Chromium (as chromium amino acid chelate), Molybdenum (as molybdenum glycinate), Boron, Vitamin K1 (as phytonadione)

Vita-lize ni sesuai untuk siapa ye?

Ia sesuai untuk ibu yang hamil bagi tujuan mengelakkan risiko kecacatan otak dan saraf pada bayi. Kerana dalam vita-lize ni ada asid folic dan vitamin lain yang membantu tumbesaran bayi yang sihat dalam kandungan apabila si ibu mengamalkan Vita-lize ni.

Semasa hamil, kuantiti darah merah ibu meningkat sehingga hampir 50% berbanding sebelum hamil. Jadi si ibu perlukan lebih banyak hemoglobin untuk kuantiti darah yang bertambah ini. Oleh sebab itu, ibu perlukan zat besi yang lebih banyak. Dalam vita-lize ni ada zat besi untuk membantu pembentukan hemoglobin ibu.

Pengambilan vita-lize setiap hari sebenarnya membantu memberikan wanita dan lelaki kebaikan pada kesihatan mereka secara menyeluruh. Vita-lize ni adalah multivitamin yang diperlukan untuk memenuhi keperluan nutrisi badan kita yang sememangnya tidak lengkap setiap hari. Betul kan? Cuba tengok kita makan. Cukup ke zat setiap hari? Atau sekadar kenyang saja. Sebab tulah badan kita perlukan vita-lize ini.

Ini kandungannya secara umum dan saya berikan anda apa lagi kelebihan dan kegunaan vita-lize ini ye. Ia adalah inovasi dan penambah baikan formula sejak tahun 1915 sehingga sekarang. Bayangkan, dah 108 tahun usia vita-lize ini. Wow! Ia kekal sampai sekarang. Maksudnya ia memang berkesan.

Inilah inovasinya, sejak 2015. Mula-mula namanya adalah vitalized mineral. Kemudian tukar nama dan baju ke vitalea iron formula. Kemudian tukar lagi baju dan tukar nama ke vita-lea iron plus. Sekarang, baju sama tapi nama berbeza, iaitu vita-lize pada tahun 2023.

Ini adalah kebaikan vita-lize Shaklee, malah sebenarnya lebih dari ini lagi. Nampak kan? Ia adalah vitamin yang penting untuk wanita. Pastikan wanita di rumah kita ada ambil vitamin ini tau.

Selingan, Untuk order, boleh ke link ini. Anda tersu dapat harga ahli bila membeli dari link ini. Register jadi ahli terus ok. Semua produk dihantar fresh dari HQ. https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=846816

Omegaguard

Ok kita sambung, vitamin kedua yang diperlukan oleh wanita iaitu omegaguard. Kat sini saya nak cerita tentang omegaguard secara umum dan khusus untuk wanita. Omegaguard ni adalah omega 3, namun ia tak sama dengan omega 3 di pasaran yang jenama lain. Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.

Omegaguard Shaklee ni adalah sejenis minyak ikan yang tulen dan miliki gred yang hebat. Ia bukan sekadar minyak ikan, tapi ia minyak ikan omega 3 yang tinggi DHA dan EPA yang pekat berbanding jenama lain. Sebab tu apabila kita ambilnya, tak lama, terus boleh dapat rasai perbezaannya.

Keistimewaan Shaklee

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 1080mg Omega-3 (540mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuardTM menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs dan lain-lain bahan cemar.
Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Apa Ciri Nak Pilih Vitamin Minyak Ikan Omega 3?

Berikutan saranan untuk mengambil 2-3 hidangan ikan seminggu – terutamanya ikan laut
dalam, ianya adalah saranan yang baik untuk memastikan pengambilan EPA / DHA yang
mencukupi. Walaubagaimanapun, tidak semua orang makan ikan secara kerap. Terdapat
juga banyak kebimbangan mengenai risiko pencemaran yang terdapat dalam ikan biasa.
Persoalan yang sering berlegar di fikiran adalah adakah manfaat kesihatan daripada
pengambilan ikan adalah lebih penting daripada risiko mengambil ikan yang mengandungi
merkuri, plumbum atau toksin lain.

Dengan kebimbangan ini, banyak orang beralih kepada suplemen minyak ikan sebagai
jalan penyelesaian. Apabila minyak ikan diproses dengan betul, bahan pencemar boleh
disingkirkan atau dikurangkan ke tahap di mana ianya tidak seharusnya menimbulkan risiko.

Apabila memilih minyak ikan yang berkualiti, perhatikan ciri-ciri ini:

Syarikat yang berkualiti
Tidak semua minyak ikan adalah sama. Cari syarikat yang boleh anda percayai, dan mempunyai sejarah pengeluaran produk yang berkualiti.

Ketulenan dan Keselamatan
Penyulingan Molekul – proses yang meletakkan ikan di dalam keadaan vakum membolehkan ia mendidih pada suhu yang lebih rendah untuk melindunginya dari rosak. Ini membolehkan EPA dan DHA dipisahkan daripada logam berat, yang membolehkan toksin disingkirkan. Proses ini juga mengurangkan bau dan
rasa hanyir ikan.

Ikan kecil atau Ikan Besar?
Kehadiran sejumlah kecil toksin tidak menjadi masalah untuk ikan kecil. Namun, apabila ikan yang lebih besar memakan beribu-ribu ikan kecil, ia mengumpul lebih banyak toksin. Apabila kita perhatikan rantaian makanan, semakin besar ikan, semakin tinggi bioakumulasi. Minyak ikan yang diambil dari ikan kecil, mempunyai jumlah bioakumulasi toksin yang rendah.

Kelangsungan
Ikan adalah penting dalam pemakanan kita. Kita harus memastikan sumber minyak ikan yang baik adalah mencukupi untuk masa hadapan. Sebuah syarikat yang bertanggungjawab akan memberi perhatian terhadap saiz populasi dan had tangkapan serta mengelakkan penangkapan ikan pada musim pembiakan untuk memastikan bekalan jangkamasa panjang sentiasa mencukupi.

Inilah antara manfaat dan fungsi omegaguard Shaklee

GLA Complex

Vitamin ketiga untuk wanita adalah GLA. GLA ni banyak gunanya, termasuklah untuk kestabilan hormon. Kat bawah ni saya kongsikan testimoni ttc GLA. GLA ini adalah omega 6. Jadi untuk pastikan hormon stabil elok, memang perlu untuk omega 3 sekali. Dosnya pulak berbeza. 2 dos omega 3 dan 1 dos omega 6. Bagi siapa yang purchase dari saya, saya akan berikan cara makan sekali ye.

Kat bawah ni saya kongsikan kelebihan GLA Shaklee

Ostenutrix

Vitamin untuk wanita yang terakhir yang ingin saya kongsikan adalah Ostenutrix Shaklee. Vitamin ni saya dan suami ambil setiap hari sebelum tidur. Anak-anak kami pun ambil vitamin ni juga kadang-kadang. Kat bawah ni saya sertakan manfaat utama ostenutrix Shaklee.

Baca >> Ostenutrix? Apa lagi kehebatannya?

Anda boleh baca di link in juga, bisnes partner saya ada kongsikan juga tentang vitamin untuk wanita di sini

Jom dapatkan vitamin untuk wanita ini, agar boleh jalani kehidupan dengan lebih baik insyaallah. Boleh order terus melalui link ini.

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=846816

Anda register terus menjadi ahli Shaklee di sini, dan terus boleh dapat harga ahli yang kurang 25% dari harga jual. Setiap pembelian RM300 ke atas akan terus dapat pengeposan percuma. Jika pembelian 100uv dalam 1 resit, anda terus boleh dapat keahlian percuma. Dan jika anda buat belian 150 uv ke atas, anda akan dapat cash back. Jadual di bawah menunjukkan cash back Shaklee. Tengok, walau anda belum berbisnes Shaklee, hanya sekadar menjadi pengguna Shaklee, pun anda dah boleh dapat cash back bonus dari Shaklee. Untung sangat menjadi ahli.

Untuk hubungi saya secara personal, boleh ke wasap saya ye.

www.wasap.my/60139422527

Nur Zahirah,

ID NO: 846816 (Boleh guna id no ni untuk register (sebagai sponsor anda) di mana-mana branch atau HQ Shaklee secara online mahupun offline ye)

COD: Kertih, Kemasik dan sekitarnya. Pos ke seluruh negara dengan selamat dan segera. Dijamin selamat barang yang dipos. InsyaAllah, dalam warranty.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *