Saya kongsikan kisah dari seorang bisnes partner saya, iaitu Master Affni tentang suaminya.

“Kenapa kita nak kurus sebenarnya?
Nak cantik? Boleh pakai kebaya?
Nak hensem? Nak macho?

Kalau kurus adalah matlamat, percayalah ia takkan kekal. Takkan!

Fokus pada NAK SIHAT. InshaAllah kurus (ideal weight) tu datang sendiri. Betulkan niat.

“Alhamdulillah saya sihat je walau tak kurus.”

“Ya Alhamdulillah.”
Pesan saya, buat regular check up setiap tahun. Bukan apa, orang obese lebih berisiko tinggi untuk dapat penyakit kronik.

Itu saya kata fokus kepada nak sihat.
BINA KESIHATAN.

Kalau dulu, siapa yang kenal kami dah lama, yang agak rapat dengan kami tahu Yusri adalah #slippeddisc survivor. Pernah operate tulang belakang 2x sebelum kenal Shaklee. Ironman dia ni jangan tatau 🤭

Bila slipped disc kembali sakit kali ke 3 setelah 4-5 tahun, sampai tahap nak pergi toilet pun mengesot, mengerang kesakitan, kita yang tengok ni agak2 rasa macam mana?

Orthopaedic suruh operate lagi sekali. “Sementara muda”, katanya.

Yusri tekad tak nak operate lagi. Buat apa kalau nanti boleh berulang-ulang? Decide untuk ikhtiar dengan Shaklee sepenuhnya masa tu. Neurobion ke, neurontin ke, segala dia tinggalkan. Apa yang dia buat?

Join #JomDetox program under #JomDetoxJutawan, follow exactly apa coach advise. Jaga betul pengambilan supplements. Masa tu tak silap bawah pantauan coach Syed Hafiz Dzulkifli KauLat, saya pula jadi nurse tak bertauliah kat rumah.

Alhamdulillah sciatica pain gone!!
Kembali dapat buat rutin harian macam biasa. Haza min fadhli robbi. Macam miracle tak payah operate. Fuhh!! 🥹

Kalau ikutkan tak suka nak cerita benda sedih & trauma tapi saya tahu ia bermanfaat walau hanya untuk 1 jiwa.”

Ia bermula dengan satu perubahan pada diri, iaitu baiki lifestyle. Baiki gaya hidup dengan turunkan berat badan dengan cara ambil vitamin Shaklee untuk penuhi nutrisi badan semasa nak turun berat, juga untuk baikpulih masalah slip disc.

Vitamin yang digunakan untuk tujuan turunkan berat badan adalah seperti di bawah ini.

Tambahan untuk baikpulih dari slip disc adalah b compleks juga, gabung dengan Vivix especially. Jadi ini sangat membantu. Alhamdulillah.

Nak order set Slip disc dan turunkan berat badan? Boleh hubungi saya di sini ye.
www.wasap.my/60139422527/Nakkurusdanbaikislipdisc

Anda juga boleh register Shaklee terus di sini dan terus boleh dapat harga ahli. Kontek saya selepas anda buat belian dan resgistration di link ni ye kerana siapa saja yang register sebagai ahli Shaklee di link ini, saya akan berikan cara makan yang betul kepadanya untuk jadikan ia lebih berkesan. InsyaAllah.

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=846816

Nur Zahirah

ID No: 846816

FB: Nur Zahirah

Youtube: Vivix Resv Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *