Apa ye beza Vivix dan Resv ni? Tengok macam sama je, cuma beza dari segi bentuk je. Ada lagi ke beza yang lain? Sebab kalau sama, kenapa nak beli dua-dua kan? Beli satu aje lah. Betul tak?

Ahaa saya dulu pun macam ni. Rasa macam sama je, apa yang lainnya? Ok jom kita tengok satu per satu tau.

Color botol sama, tapi bentuk berbeza

Yang ni orang boleh nampak secara fizikalnya. Vivix dalam bentuk cecair. Perlu disimpan di dalam peti ais. Leceh sikit kalau nak bawak travel sebab mudah tumpah jugak kalau tak tutup dengan ketat penutupnya. Tapi penutup dia kuat. Tak pernah tumpah pun bila saya guna pun.

Bahan dalam Vivix pulak, ada 4, tapi semuanya power. Bagi saya secara personal, saya suka Vivix ni sebab rasa dia yang super sedaplah. Rasa eksklusif, macam saya share di link ni. Awak baca nanti post ni okeh.

Resv pula dalam bentuk pil. Bila kita makan Resv ni, takde pun rasa masam manis ke apa sebab ia pil kan? Dia rasa biasa macam vitamin e, omegaguard. Sebab takde rasa tu.

Dan ia mudah untuk dibawa travel atau ke tempat kerja. Tak perlu untuk disimpan dalam peti ais pun. Ada tulisan V di setiap pil Resv. Betapa eksklusifnya Resv ini.

Bahagian fungsi, Vivix ni power dari Resv ke?

Apabila nak bandingkan dengan fungsi, sebenarnya Vivix dan Resv saling melengkapi antara satu sama lain. Sebab ada bahan yang ada di dalam Resv. Ada pulak bahan yang takde dalam Resv, tapi ada di dalam Vivix. Ada jugak bahan yang ada di kedua-duanya macam Anggur muscadine. Sebab tu saya kata yang Vivix dan Resv ni melengkapi antara satu sama lain.

Sebagai contoh, jika ada masalah susah nak tidur, Resv mainkan peranan penting untuk itu. Kiranya sebelum tidur ambil Resv, insyaAllah masalah tidur selesai. Sebab tu Resv perlu diambil 2 biji setiap malam, sebelum tidur.

Andai ada batuk berpanjangan, yang nak elakkan dari perkembangan virus, Vivix pula main peranan sebab dalam Vivix saja ada elderbery eropah yang mainkan peranan untuk merencatkan perkembangan virus. Di Resv takde elderbery eropah, tapi tak semestinya Resv tak mampu untuk merencatkan perkembangan virus. Cuma kalau nak lagi cepat virus covid (contohnya) untuk berkembang, Vivix lah main peranan. Sebab tu setiap hari disarankan ambil Vivix sesudu waktu pagi. Resv pula, 2 biji sebelum tidur.

Apa lagi beza Vivix dan Resv ni?

Kat atas ni saya senaraikan bezanya. Kalau nak kata bahagian fungsi, lihatlah kembali apa tujuan anda ambil Vivix mahupun Resv. Jika ada budget lebih, boleh ambil kedua-duanya seperti saya ambil sekarang.

Dulu, saya pun ingat ambil salah satu ajelah. Sebab nak jimat duit jugak kan? Haha. Ahaaa saya pun seperti anda jugak. Haha. Sebab dalam minda saya, ingatkan dua ni lebih kurang ajelah. Tapi sebenarnya, selepas saya join kelas pakar nutrisi tentang 2 produk ini, saya kata kat diri sendiri, “Ok, aku kena ambil dua dua sekali. Sebab dua dua ada fungsi berbeza.”

Dan betul, bila saya konsisten amal, rasa puas hati tu sungguh lah duk dalam diri, hingga rasa tak mau dah tinggal kedua-duanya. Kena ambil setiap hari. Saya lebih fokus kepada cabaran letih, nak kulit cantik, nak elak rambut gugur serta uruskan emosi saya agar tidak lagi ada mood swing. Saya add on juga dengan kolagen Shaklee.

Hasilnya, saya sungguh jatuh cinta dengan kedua-duanya. Saya miliki happy mood yang tinggi. Sebelum ni banyak jugak mood swing dan moody. Lagi lagi di kala ekonomi macam ni. Alhamdulillah.

Anda boleh juga baca dari sharing kawan saya ini ye tentang beza Vivix dan Resv. Boleh juga baca dari posting kawan saya seorang lagi ye. Dia cerita siapa yang perlukan Vivix. 

Dah tak sabar nak cuba Vivix dan Resv ni, apa nak buat ye?

Anda dah teruja tak sabar nak jadi Vivix dan Resv fans? Jom, cuba Vivix dan Resv sekarang. Boleh hubungi saya secara direct di www.wasap.my/60139422527/SayaNakVivix atau boleh buat belian terus di sistem Shaklee selepas register menjadi ahli Shaklee melalui link ini ye. Kena jadi ahli dulu baru boleh order. Alah, free je membership. Ni linknya. https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=846816

Nota penting: Andai anda register Shaklee di website Shaklee di www.shaklee.com.my, boleh letakkan id no 846816 sebagai sponsor anda ye. Jika register di branch atau HQ pun, boleh letakkan id no 846816 sebagai sponsor anda. Saya yang akan berikan anda cara makan selengkapnya. 

Boleh save nombor saya di atas sebagai Ira Shaklee ye. Senang nak jumpa dalam phone book anda bila anda mencarinya. Boleh rekomen saya kepada kawan kawan dan saudara mara anda juga. Sebab saya adalah trusted Shaklee Business Builder sejak 2011. Alhamdulillah. 

Salam perkenalan,

Nur Zahirah

www.wasap.my/60139422527

FB: Nur Zahirah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *