Saya gunakan Shaklee sejak tahun 2011 semasa anak sulong saya baru dilahirkan. Dan set yang saya ambil adalah set penyusuan Shaklee. Set ni memang jadi set kegemaran saya sebab ia menjadi asbab kepada berjayanya saya menyusukan anak saya dari yang pertama sehingga yang keempat, dan sudah ke 9 bulan untuk anak kelima.

Kenap saya sukakan set penyusuan Shaklee ini? Ini kerana ia beri saya sinar baru dalam menjayakan misi tambah susu saya walau saya sedang bekerja waktu tu. Saya seorang yang sibuk, tapi saya nak jugak susukan anak saya dengan susu ibu walau di luar sana ada option yang lebih mudah, iaitu susu formula.

Saya tak nafikan susu formula bukannya jatuh haram untuk bagi pada anak. Tapi saya ada prinsip saya sendiri tentang penyusuan ibu ini. Ia satu kepuasan bila saya boleh capai target 2 tahun menyusukan anak. Saya rasa lepas tanggungjawab saya bila saya laksanakannya. Saya rasa saya dah usaha terbaik dah untuk kesihatan dan kebijaksanaan dan sahsiah anak anak saya yang mana saya mampu usahakan. Yang lain lain, saya serahkan pada Allah sebab saya tak mampu pun. Saya usaha hanya sebagai sunnatullah sahaja, dan saya buat yang terbaik, sehabis daya saya. Alhamdulillah.

Apa yang set menyusu Shaklee buat pada saya sehingga berjaya susukan anak ni?

Pertama sekali, ia bantu dalam pekatkan susu saya. Walah mula mula ia tak banyak, tapi ia pekat. Bila susu pekat, anak minum 3 oz pun, dia dah kenyang. Saya perasan tau, bila saya miss vitamin Shaklee set lengkap penyusuan, susu saya akan nampak cair. Akan lebih ringanlan maksudnya. Anak akan nak minum lagi banyak sebab dia tak kenyang sangat. Jadi bila saya bagi 6 oz satu botol pun, tak cukup jadinya. End up, saya yang penat mengepam tak sudah sudah.

Tapi bila saya ambil set penyusuan Shaklee ni, susu pekat, color hijau dan memang nampak milky sangat. Dan nampak lah beza jika tak ambik set penyusuan Shaklee ni. Itulah testimoni saya yang pertama berkenaan kepekatan susu saya.

Kisah testimoni saya yang kedua adalah susu saya yang banyak. Syukur sangat bila saya mampu pam susu saya sehingga 40 paket semasa saya nak ke Switzerland bulan 11 tahun 2022. Saya mula pam waktu dalam pantang, dalam hari ke 4 camtu. Dan saya pam sehingga tempoh 50 hari. Sebenarnya, lebih dari 40 paket sebab ada kalanya saya latih anak saya menyusu guna botol susu kan.

Nilah saya kata testimoni Shaklee saya bila ambil set penyusuan Shaklee

Susu saya bertambah hari demi hari, anak saya pun cepat betul bulat sampai doktor terkejut. Dia sunat awal, semasa usia 2 bulan. Tapi alhamdulillah, memang dia sihat elok, luka sunat dia pun cepat sembuh. Saya percaya, susu ibu yang penuh nutrisi mainkan peranan buat anak saya.


Dan anak saya tak de sakit atau demam yang lama walau ada selsema pun, cepat lega. Semua anak saya begini. Walau time cucuk vaksin, tak demam. Allah yang izinkan usaha ambil set penyusuan Shaklee untuk jadikan saya berkualiti dan naikkan imun sistem anak sangat membantu. Syukur alhamdulillah ia jadi asbab.

Dan kesan dari pengambilan set penyusuan Shaklee ni, berat badan saya sendiri pun kembali kepada berat sebelum mengandung. Alhamdulillah. Ia bukan sekadar untuk banyakkan, pekatkan susu, beri nutrisi yang cukup untuk susu berkualiti, tapi ia juga untuk kesihatan ibu. Ia juga untuk kesihatan kulit ibu, rambut dan sebagainya. Memang tak rugi lah ambil set penyusuan Shaklee ni. Kerana ia adalah vitamin asas untuk keperluan badan kita secara menyeluruh.

Inilah testimoni Shaklee saya yang buat saya sentiasa teruja dengan Shaklee. Serius, yang mengantuk pun boleh segar bila sembang bab ni. Yang tak semangat pun boleh datang semangat pahlawan tau bila sembang bab testimoni Shaklee set penyusuan ini. Begitu saya in love.

Ada saya kongsikan yang kawan saya share di sini

Jika anda nak cuba set ini juga, boleh hubungi saya di www.wasap.my/60139422527/NakSetPenyusuan Shaklee. Save nombor saya ye, Ira Shaklee.

Jika anda nak register terus menjadi ahli Shaklee dan ambil set di atas dengan harga ahli, terus daftar sebagai ahli di sini dan purchase di Shop di sistem Shaklee yang anda dapat sms dari Shaklee ye. Less 25% dari harga jual tau 😀. Nanti jangan lupa kontek saya selepas anda buat purchase guna id nombor yang anda register melalui link di bawah agar saya boleh bagi cara makan dan tips ekslusif untuk anda dapat kesan seperti saya juga insyaAllah. Ia eksklusif bagi mereka yang buat purchase dengan register melalui saya di link di bawah mahupun wasap saya secara peribadi.

Register di sini ye, samada di online mahupun semasa anda walk in di branch. Kata nak register bawah Id

846816 okeh 😀. Ini linknya. https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=846816

Semoga ada rezeki saya dapat special gift dari Master Norita yang sentiasa suka sponsor gift

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *