Alhamdulillah, hari ni saya nak kongsikan tentang Cinch Shake Shaklee untuk tujuan kurus dan berpuasa. Kenapa ye saya cadangkan produk ini untuk 2 tujuan ini ye?
1. Cinch Shake Shaklee Rendah Glisemik Indeks
Pernah tak bersahur dengan nasi? Apa rasa? Mudah letih, mudah mengantuk, tak bermaya, rasa panjangnya hari nak berbuka, moody, asyik nak marah orang saja. Ini kerana Glisemik indeks nasi ni tinggi. Lagi-lagi lah nasi yang tidak diubah kanjinya. Nak makan nasi yang boleh ubah kanjinya dan menjadi nasi glisemik indeks rendah? Haaa nanti saya kongsikan di lain post. 
Apakah yang dimaksudkan dengan Indeks GlisemikIndeks glisemik (IG) mengukur berapa cepat makanan yang mengandungi karbohidrat (seperti nasi) meningkatkan paras gula dalam darah seseorang selepas makanan tersebut dimakan. Makanan yang meningkatkan paras gula dengan perlahan dipanggil makanan rendah IG.

Boleh rujuk gambarajah di bawah.

Apabila kita ambik Cinch Shake Shaklee semasa berpuasa, kita akan kenyang dengan lebih lama, kerana glukos ditukarkan kepada tenaga  adalah secara perlahan-lahan dan tidak mengakibatkan jumlah insulin tinggi dikeluarkan dari pankreas. 


Bila begini, kita sebenarnya akan bertenaga lebih lama, tidak mudah penat sebab tenaga tetap ada di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama. Seharian berpuasa kita boleh dapat buat kerja macam-macam dan tidak mudah moody dan longlai. Kita boleh buat kerja dengan lebih fokus. 

Sedapkan ni. Tengok pun dah terliur

Cinch ni adalah dalam 3 perasa. Iaitu vanila, coklat dan cafe latte. 

Manfaat Cinch Shake Shaklee 

Ini pula saya kongsikan testimoni selepas ambik Cinch Shake Shaklee untuk tujuan kurus dan sebagai sahur semasa berpuasa



Bulan ni ada offer tau!




So apa tunggu lagi? Nak order? Wasap nombor di bawah ye. Klik nombor ini. 

 Jika anda pergi ke branch atau HQ Shaklee dan nak register menjadi ahli Shaklee, boleh isi link ini siap-siap ye. Nanti boleh dapat diskaun 25% terus tau. 


Sebarang pembelian dari saya, anda akan dapat konsultasi percuma. Dan akan dimasukkan ke dalam grup eksklusif kami di mana di situlah banyak kami kongsikan ilmu nutrisi dan ilmu berbisnes kepada ahli kami. Mana tau, melalui Shaklee anda boleh mencapai impian anda suatu hari nanti apabila anda mengetahui peluang tentangnya, seperti saya awal-awal dulu. 

Join kami ye. Register di sini 

Best Regards, 
SID 846816 
No tel: 0139422527 
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Shaklee Business Leader and Master Coordinator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *