Ramai orang nak kurus, tapi penat mencari jalan bagaimana nak kurus. Dalam Shaklee, kita ada set kurus dan set intermittent fasting. Sebenarnya, set ni adalah set yang sama. Nak faham tentang apa tu intermittent fasting? Anda boleh baca di sini okeh tentang apa tu intermittent fasting.
Dalam kita nak berintermittent fasting, memang kita kena ambik suplimen sebab badan kita perlukan sokongan dari nutrisi. Inilah dia set kurus Shaklee.
Ok saya cerita satu per satu ye tentang set intermittent fasting dan set kurus Shaklee ni.
Set Kurus dan Intermittent Fasting Shaklee
Inilah dia set kurus dan intermittent fasting Shaklee. Dalam set ni ada herblax, lecithin, cinch shake coklat, omegaguard, danVivix. Apa fungsi setiap vitamin ni ye?
Ok saya kongsikan info tentang setiap produk ni ye.
Herblax bantu dalam detoks usus kita sepenuhnya iaitu usus besar. Berapa umur kita? Dah berpuluh tahun kan umur kita. Kalau umur kita ni baru 30 tahun, maksudnya dah 30 tahun usia usus kita. Bayangkan 30 tahun usus kita, tak detoks apa pun. Tak berikan nutrisi yang betul pada usus kita. Jadi bila ambik herblax ni, ia bantu untuk flush out semua yang lama lama dalam usus kita. Keluar najis lama lama, memang best giler rasa perut kita. Alhamdulillah.
Lecithin bantu dalam memecahkan lemak dalam badan kita. Bila begini, segala lemak dalam badan kita ni akan dipecahkan, jadi lekas lah kurus dan shape up kan. Lecithin ni mengurangkan risiko kita mendapat penyakit darah tinggi, strok dan penyakit jantung. Bila nak kurus, sesuai sangat ambik lecithin ni tau. Banyak lagi sebenarnya fungsi lecithin ni.
3. Cinch Shake Coklat
Cinch Shake Coklat ni ada banyak fungsi, dan bahannya ada leucine. Leucine ni bantu dalam bakar lemak kita kerana ia akan bantu dalam membina otot kita. Kan bila bertambahnya otot, lemak dibakar dengan lebih hebat. Cinch shake coklat ni pun ada peranan untuk kenyang lebih lama sebab ia adalah produk yang miliki glisemik indeks rendah. Maksudnya apa? Maksudnya, ia lepaskan tenaga dalam keadaan perlahan-lahan, bukannya drastik. Sebab tu siapa yang nak sihat dan kurus, kena amalkan cinch shake coklat ni juga ye. Ia tak buat kita meraba-raba kelaparan. InsyaAllah.
Omegaguard Shaklee ni dalam bentuk kapsul seperti lecithin juga. Ia adalah minyak ikan. Betul, banyak jenama minyak ikan di pasaran. Tapi keistimewaan Shaklee adalah, minyak ikan dari omegaguard ini ditapis 3 kali untuk elakkan dari terdapat logam berat. Logam berat ni bahaya untuk badan kita, seperti merkuri, raksa. Sebab tu Shaklee sedaya upaya elakkan semua logam berat ni ada dalam omegaguard Shaklee dan vitamin lain.
Untuk memberi kesan yang sungguh cepat dan superb semasa buat intermittent fasting dan nak kurus ni, saya cadangkan untuk tambah dengan Vivix kerana di dalamnya ada polifenol yang mainkan fungsi untuk tingkatkan tenaga sel, membaiki dan meilindungi sel, memberikan prestasi yang semakin baik dan membantu dalam mengelakkan berlakunya pemendekan telomere dengan cepat. Nanti saya akan kongsikan fungsi ini semua dengan detail di post yang lain insyaAllah.
Best kan tentang set kurus Shaklee ni. Korang pon boleh baca di post ini jugak tentang set kurus dan intermittent  Shaklee ni.

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee.

Dan yang pastinya, anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut… Boleh hubungi saya di sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)¬†www.wasap.my/60139422527
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *