Layan semua customer sama. Jangan dibeza bezakan dia dengan customer lain walau dia hanya ambil 1 barang dengan kita. 
Macam customer ni, dia mula dengan sebotol vitamin c saja untuk resdung. Saya cod padanya. 
Lepas tu dia repeat lagi, tambah beberapa produk lagi selepas saya upsell dengan dia nak bantu selesaikan masalah resdung dengan lebih cepat. 
Masa tu saya suggest the best set resdung yang ada vitamin c, alfalfa, omegaguard dan vivix. Dia takmau ambik lagi Vivix. Dia ambik yang lain tu dulu. Saya ok, happy aje. Syukur. 
Ada kalanya saya wasap, tapi dia tak reply walau satu ayat. Salam pun tak berjawab. 
Saya voice record yang saya nak share offer bulan tu. Dia dengar, juga just hadiahkan saya bluetick. 
Saya tak frust sebab niat saya memang nak beri service after sales yang terbaik buat dia. Segala offer dari company saya akan share dengan dia setiap bulan. 
Beberapa hari lepas, dia wasap tanya tentang set untuk kawal tekanan darah tinggi. Saya tanya dia, dia ada sakit tu ke? Katanya tidak. Dia nak cegah dari kena. Jadi nak cuba Shaklee dari awal.
Saya pun macam biasalah. Akan suggest the best set. Biar dia decide. 
Dan biasalah jugak, dalam the best set saya, mesti ada Vivix. Saya teranglah setiap produk tu camne membantu dalam cegah dia dari kena darah tinggi one day. 
Saya voice record, sebab kekuatan saya di suara. Saya suggest 3 produk. Omegaguard, coq trol, dan Vivix. Dia nak ambik Vivix aje. For me, it is sooo ok. So good dah dia nak cuba premium item. 
Jumpa dengan dia masa cod, saya share tentang resv jugak sikit. Then esoknya dia wasap tentang resv. 
Hari ni dia reply nak 1 resv pulak. Harga dia memang tau dari awal. 
Kiranya customer ni dari sebotol vitamin c, dia terus tambah tambah order time to time sampai cuba premium item. 
Customer tak reply? Customer diam? Customer hadiahkan bluetick aje? Jangan risau. Dia akan membeli bila dia nak. Kita terus kongsi aje kebaikan santai santai dan bina bonding yang baik. Hormat customer. Itu je. 😀
Never give up. Boleh? 😀
#TipsBisnesKakIra

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee

Dan yang pastinya, anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! 

Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut…

Boleh hubungi saya di whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

Www.wasap.my/60139422527
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *