Semalam, dalam group coaching wasap, saya tanya semua.. ”Apa
pengorbanan kita yang paling besar kita dah buat untuk ibubapa”
Dan di bawah ni respon mereka..Yang merupakan Shaklee Effect
terhebat yang mereka alami.
Jom kita baca sama-sama.
_________________________
Saya bagi mak saya vivix. sebelum ni makan produk kencing manis
lain macam zinc complex. esp dan gla
Yg tu pun kencing manis mak dah turun…Alhamdulillah
Aritu abah 
excident..jntung berhenti sekejap sebab batuk teruk..masuk hospital
seminggu..start lepas tu tiap bulan saya beli coqhealth dan omegaguard untuk abah..saya
tak nak tengok dia kena macam tu lagi..doktor kata jantung  dia lemah..sekarang ni tiap bulan saya beli
walau saya takde duit ..yang penting abah mak sihat..Sebab pada saya ni je cara
saya balas pengorbanan diorang.
Kalau bg duit dan harta tak sama nak dibandingkan dengan
kesihatan yang baik
Izza, johor – 0193905919
____________________________
saya bagi rm 1k utk belanja dapur masa ramadhan.. bulan lepas x dpt bg 1k..bulan ni dapat.. yeayy… alhamdulillah
kak yuslinda, 0193381357
____________________________
Untuk ayah…saya dapat temankan ayah pergi hospital…sebab
masa arwah mak..saya masih belajar..so jauh….sekarang..fokus utk jaga ayah…saya
dah  belikan caratomax…vivix sebotol masa
promo hr tu..
garlic,Phytocol..ada jugak share ngn kak jumaah..yang
penting..poket money  saya kena sentiasa
ada..sebab ayah selalu  refer
hospital..saya  tak kisah berhabis utk
ayah…sebab  tu saya memang fight dalam
shaklee.
Aisyah, belawai, sarawak – 0104097803
________________________________
Pengorbanan paling besar ju..bagi duit tiap2 bulan kat ayah
utk buat rumah tingkat bawah..masa tu gaji rm1800..ju bg rm400 setiap bulan..ju
tolong ayah bayar kos bahan2  buat
rumah..masukkan duit dalam tabung haji ayah mak..walaupun bukan setiap
bulan..sekarang dah mampu beri ayah 4angka setiap bulan selepas buat Shaklee..
Alhamdulillah..mak sempat pergi buat ibadah haji..2 tahun
lepas tu mak meninggal..saya sempat bagi vivix 1 mggu sblm mak meninggal….masa
tu bonus shaklee kecik lagi..
Ju, bintulu, sarawak- 0194859219
__________________________________
Mak krem tangan sbb hyper kencing manis..tiada bacaan dah
mse tu..masuk wad..takde selera makan..baring keletihan…alhamdulillah selepas
ambik vivix dan esp..dia dah kuat sekarang..cuma masalah mak dia tak control
makan..dia rasa bangga ada vivix n esp yg membantu dia kembali
bertenaga..alhamdulillah..
Faridah, johor bahru, johor – 0129555602
__________________________________
saya bagi ayah saya vivix ! ayah mngalami sakit gout yang
kritikal jgk , sebelum ni dia bergantung dengan ubat doktor je . .
alhamdulillah sekarang ayah menjadi seorang yg sihat & ceria !!
hamizah, – 0145989092
__________________________________
Tiada yang besar saya pernah lakukan utk
mak ayah selain berusaha mengadakan segala yg mereka hajatkan dan perlukan …mereka
tak pernah mintak tapi saya tau mereka hajatkan..
Saya join shaklee pun sebab mak
ayah..saya  nk lunaskan tanggungjawab
yang mereka harapkan pada saya..mak meninggal november tahun lepas..kegagalan
buah pinggang dan serangan jantung..ayah masih ada..alhamdulillah tiap 2 bulan
sy belikan ayh vivix..
Moga kita
telah,sedang dan akan sntiasa menjadi saham akhirat utk mak ayah kita..
 
Suri, – 0173901224
__________________________________
Naja tak sempat pun nak kenal shaklee
mase ni sebab arwah abah meninggal lepas naja abis pantang 44hari..kadang2 rase
sedih sebab lambat kenal shaklee..tapi semua allah dah tentukan…arwah abah ade
kencing manis..ingat lagi arwah abah pengsan mase nak makan ubat kencing manis
terus kene strok seminggu pastu Allah jemput Arwah abah…sekarang naja jaga
mak dan family mertua..cube beri yg terbaik..in sha Allah..
Naja , KL – 0172695799
___________________________________
Saya ni parents org senang. Saya pun dok
dgn parents lg. Gaji abah jauh lagi banyak daripada saya. Tapi sejak sy buat
shaklee saya boleh dah beli barang dapur. Habis juga dlm rm500 sebulan kadang
tu. Sebelum ni just hulur kat mak je. Saya nak dapat banyak lagi supaya saya
mampu bagi each of them 4 angka sorang dan saya boleh sponsor fully suplement
mereka.
Anah, selangor – 0122195919
____________________________________
Alhamdulillah kak yus dpt berbakti pada
arwah mak kak yus cuma hati belum puas memberi buat arwah. Soal gaji memang
dapat je tiap bulan settlekan tuk ayah dan arwah mak. Adik dan kakak masing2
mainkan peranan. Masa tu tak kenal shaklee lagi..arwah mak kak yus sakit cancer
usus..kini apa2 mmg dahulukan tuk ayah. Dan ayah kak yus memang paling ssh nk
makan ubat apa tah lagi supplement. Masih mencuba tuk beri shaklee pada ayah
tercinta. Syukur masih mampu memberi buat ayah tercinta walaupun ada tanggungan
lain..semoga dgn shaklee rezeki akan terus d limpah ruahkan tuk membantu org2
lain yg lebih memerlukan gak..
Kak yus, KL – 0126608037
_________________________________________
Saya anak ke 9 dari 12. Adik bradik
alhamdulillah berjaya semuanya. Ayah pesara tukang kebun. Mak memangg jaga kami
semua je dr kecik. 2 adik bradik lelaki meninggal masa baby. Bila dah ada anak
sendiri pk cane lah mak ayah rasa masa anak meninggal dulu
Pengorbanan dari kecik mmg tak pernah
mintak duit blanje lebih dari mak ayah. Apa yg diberi terima je hatta 30sen
sehari. Tak pernah mintak baju baru, semua pakai kakak2 punya sbb saya last
daughter. Baju raya pon slalunya pakai baju yg org sedekah, sampai je form5 mmg
gitu. Tapi kalau ayah beli terima je.. Ada la 1-2x dpt baju raya
Lepas spm, sempat keje kejap. Start
matrik sampai abis blaja, ada duit sendiri. Mmg xpernah mintak duit mak ayah
lagi.
Bila dah keje, start bg duit pada mak
ayah. Masa decide nak resign bila kawen, mmg rasa serba salah. Mak sokong
sangat2 decision resign. Berat rasa hati nak lepaskan gaji rm3k+ masa tu, besar
la jugak untuk tahun 2007. Tapi lepas solat istikharah dpt petunjuk resign, so
lepaskan semua pasal career
Even tak keje, tiap2 bulan mmh xmiss bg
mak ayah duit walaupun rm50 je sorang. Masa keje 2thn+ sempat buat saving
rm20k+, duit tu guna tiap2 bulan rm100 bg mak ayah duit belanja. Makin lama
makin susut. Pernah buat takaful & unit trust tapi tak kena dgn passion sbb
kena slalu tinggalkan anak. Klien rasa xpro bila saya bawak anak2 g appoinment,
apatah lagi bila nak bf. Tapi dalam tak suka2 tu cecah jugak la komisen 4angka
sebulan
Masa ni upkan duit blanja mak ayah. Tapi
still tak banyak, mak ayah tak kisah pon actually tapi rasa guilty sgt2 bila
tak bagi apa2. Dah la banyakkkkk gila pengorbanan mak ayah sepanjang hidup nih.
Bila join shaklee.. Alhamdulillah rezeki
cepat naik sup merasa income 4angka, lepas tu terus naik sen sup berturut2.
Bestnyaaaa bila dapat belikan mak ayah barang coach. Kira tu la gift paling
best penah bagi masa tu heheh. Abis bonus belikan souvenir tuk maka ayah &
adik bradik & anak sedara. Betul lah feeling memberi tu sebenarnya lebih
best dari menerima
Alhamdulillah sekarang konsisten bagi
bulan2 4angka kat mak ayah, sponsor suplemen etc2. Saya berikan vivix yang
salah satu suplimen wajib bagi mak. Balik mgu lepas mak cite ada kawan kat
surau tegur muka mak nampak “penuh”, apa rahsia?? Penuh as in nampak
muda la gituuu heheh. Penangan vivix!
Mak cakap anak bagi makan shaklee…
Ahahahaha
Anisah,  KL- 0126635900
__________________________________
Saya dari kecik malu sikit nak mintak
duit mak ayah. Ingat lagi nak beli shaker biasa dan kecik jer di kedai cina
dekat kampung yg harga rm1.50 saya jual aiskrim mak.. skali jual upah 0.20
sen.. lama2 saya dpt kumpul rm1.50…
Before join shaklee bg mak x banyak rm200
je… setiap bulan… sekarang dah join … mula2 rm500 dan sekarang rm1000…
mak tak cakap bnyak cuma dia angkat ibu jari 
kedua2 belah tgan… faham tak maksudnya… dia cakap saya sangat
bagus… memang terharu…
Alhamdulillah. .. mak suka tinggal dgn
saya
Mana saya pergi dia ikot… mcm saya kecik2
dulu.. mana mak pg saya ikot… semoga dia di beri kesihatan baik
Aida, Sibu, sarawak- 0138024147
___________________________________
Dari final year belajar..dah pasang azam
nak hantar ma dan abah pergi haji…tetapi….
Setahun lebih kerja..abah meninggal…tak
sempat bagi banyak pun kat abah sebab blnja bulan2 pun cukup makan je… abah
sakit jantung dan diabetes. 100% bergantung ubat hospital. Masa tu takda
knowledge ttg supplement sangat. Shaklee tak kenal pun. Mmg takda ikhtiar apa2
utk abah sbb sakit abah  xsmpai tahap
kritikal..tapi sbb jantung abah pergi agak mengejut dan terlalu cepat bagi
kami…..
Abah meninggal..satu tamparan hebat utk
saya. Saya taknak perkara yg sama berulang kepada  ma saya. Sebab tu sy mula mencari ikhtiar
supplement utk kawal diabetes mak saya..dpt beli fiber dgn kak ira diabetes ma
turun..betapa saya happy..dan itu salah satu faktor saya tertarik dgn shaklee.
Sekarang..memang  apa je vitamin yang
bagus dan sesuai dgn ma saya sponsor. Dapat bonus saya hulur kat ma jugak…
dan berazam nak bawa ma g mekah. Memang 
tak cukup semua tu nk balas jasa ma. Tapi sekurangnya ma tahu anaknya
boleh ikhtiar utk gembirakan dia. Sebelom ni berazam nak jadi wahm sambil2
teman ma. Tp ALLAH belum izinkan…Allah baru izinkn saya ambil unpaid leave
beberapa bulan saja utk bersama ma…dan itu juga saya mampu sbb ada income dr
shaklee….apapun saya  takkan putus
asa..selagi mampu..saya akan buat sehabis baik utk happykan ma biar dgn apa
cara pun………pengorbanan yg berjuta pun takkan dpt membalas jasa ma dan
abah yang sangat banyak buat saya……
Shidah,  kuala Terengganu, terengganu – 0134404869
_____________________________________
Umi saya meninggal masa saya baru abis
SPM.accident n meninggal di tempat kejadian.pemergian umi 1 tamparan hebat buat
kami sekeluarga.amat mngejutkn.dalam sekelip mata umi pergi tinggalkn saya.abah
dan 2 org adik admitted.sorg d icu.accident 1 fmly dgn bas.Sy ank sulung dr 5
beradik.sy melihat dgn jelas kesukaran abah selepas ketiadaan umi.adik 2 masih
Kecik..saya nekad utk bahagiakan abh.beberapa bln lepas  doc suggest abah wat operation lutut.abh keje
as a driver.bila sy dpt thu,saya cakap kat abah jangan buat lagi operation
tu.saya bagi  set sendi utk abah.omega,oste,ajht.2
minggu kemudian abh g appointment di klinik pakar otopedik. lutut abh 80%
ok..doc surprised..hihii..16/8 bru ni besday abh yang ke 51..saya hadiahkn sbtl
vivix utk abah..alhamdulillah..Kini impian saya nak bawa  abah ke tanah suci..dengan Shaklee,saya yakin
saya mampu 1 hr nanti.dengan izin Allah..sebab tu saya mesti buat shaklee
sungguh2 dah
 
Ain, kota bharu, Kelantan – 0139865358
___________________________________
Pengorbanan paling besar.. ayu sendiri pun
xtau.. sebab ayu sentiasa rasa x cukup. Ayu nak bg lebih,ayu luangkan ms
lebih,ayu nak gembirakan mereka lebih lg.
Nak share kisah disebalik myvi putih yg
ayu belikan untuk abah.
Semenjak dr kecil, kami tak pernah ada
kereta sendiri.. klu pergi pasar tuggu bas naik bas. Kerja abah
bertukar-tukar,kadang bawa bas,kadang jadi pemandu buah -buahan, kadang bawa
lori.. so bila abah kerja tu,merasalah naik kenderaan tu.
Semenjak join shaklee, kak ira mengajar
ayu utk berimpian, dan masukkan kereta utk mereka dlm vision board ayu.tapi  bila bonus meningkat, ayu asyik menangguh..
sampai satu masa january tahun ni, abah ayu bawakan bekal untuk adik ayu, dan
sampai ke kolej, hari mmg hujan..dan selipar abah putus!!
Adik call,sambil nangis..
Cakap  x sanggup tengok abah mcm tu.kesian!!
Esok terus ayu call agent kereta, belikan
myvi.
Ayu selalu pesan kat mak, bila ayu bagi
duit..ayu cakap kat mak kalau2 ada yg berkenan beli je guna duit tu.duit tu
memang ayu suh belanja.
Dan ayu perasan,bila kami keluar..atau
mak baru balik dari mana2, ayu akan nampak yang mak mahu membeli (mungkin
baju,set penjagaan kulit, dll) tapi x beli2.
Rupanya mak masih berfikir
panjang..berfikir ntah berapa kali nak membeli..sbb sygkan duit tu..sbb risau
kalau2 ada anak2 lain yg memerlukan.
Mesti waktu kecik2 dulu, mak sll mcm tu.
Dahulukan anak2 sbelum diri dia.
Ayu, kuching, sarawak – 0138148809
______________________________________
Secara  jujur pengorbanan yang cukup besar belum sy
temui..cume pkra y membanggakan mereka banyak..sbb sy ank sulong.mjd role model
utk adik2..skang ni sy nk buat pngorbanan cukup besar dgn bw mereka g haji..
akaun tabung haji sy dh bukak kan.dh dftr
pun skali dgn saya.mgkin tu pmulaan pengorbanan y sy buat dgn laburkn duit utk
simpanan n dftr haji mereka.hajat d hati nk g haji same2 mereka..sbb tu la
income kene cukup..nk top up lbh tiap2 bln utk mereka g haji..
teringin sgt nk jd mcm korang sume utk bg
mak ayh 1k sebulan..
nisa, johor bahru, johor – 0193584312
________________________________________
Allah maha adil, terharu baca kisah
pengorbanan korang tuk mak ayah…
K, azu nak share sikit…sblm kenal
Shaklee abah kerap sakit, kejap berubat kg, kejap hospital…..xtau apa yg
xkena dgn dia…masalahnya xboleh nk berdiri lama…
Klu xsilap lps setahun baru azu kenal
Shaklee, masa tu abah still mcm tu…sian dia nk gi masjid pun
susah…Alhamdulillah mak yg byk uruskan abah dgn adik bongsu.
lps mkn vivix untuk sendiri baru
tersedar, kenapa aku xbg abah mkn vivix ni…
Lepas tu terus bg sampai sekarang,
Alhamdulillah dia nk cuba ..
sblm pose blk kg lg tanya mcmana perkembangan
abah…mak kata ok … kubelikan AJHT n carotomax…abah siap byr lg….tapi
azu ambil separuh, separuh lg bg pd mak…
Stok ESP plak mesti letak kt kg, msti
tnya mak ESP ada lg x….selalu topup untuk mak.  Cuma ckp kt mak, duit poket xdpt nk bg byk lagi
sebab baru2 berjinak ni dengan Shaklee..tp klu nk topup suplemen ckp je nk yg
mana…pengorbananku masih sedikit berbanding pengorbanan mereka terhadap
diriku…
Mudah2an thn dpn dpt bg tiket umrah supprise
tuk mereka hasil usaha dgn Shaklee…
Azu, –
0126705753
Begitulah sharing dari anak-anak buah
saya berkenaan Shaklee Effect pada hidup mereka.
Anda juga sudah merasainya? Ceritakan
kepada dunia apa Shaklee dah bantu ubah hidup anda.
Shaklee belum ubah hidup anda? Berilah
peluang untuk anda merasai kesan Shaklee Effect kepada hidup anda…  Bertindak sekarang..
Be part of Shaklee Effect
 
Master ira
0139422527
zahirahhafizan@gmail.com

Related Post

0 thoughts on “Rasai sesuatu yang sangat bernilai: Shaklee Effect!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *