Bulan ni…meletop2 dah! Memang meletop!! Semua orang cari alfalfa…Memang berbotol2 dah jalan…Ha…..Apa kah alfalfa ni ye? Alfalfa tu ialah satu perkataan dari bahasa arab yang bermaksud
“Raja Segala Tumbuhan”.


Saya ambil input ni masa buat blogwalking ke blog nana








Baca dah? okey bagus. Kalau malas sangat nak baca omputih kat atas nuh, meh la saya explain in BM. 




1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
5. Memberi kelegaan semasa haid
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan
buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
15. Memulihkan urat selepas bersalin
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit
19. Membuang angin dalam badan







Ini testimoni nana sendiri:




Nana dah consume Alfalfa Complex ni
selama 2 bulan lebih. Iaitu sebulan sebelum perkahwinan nana tempoh
hari. Actually, dulu nana ada mengalami masalah keputihan yang agak
teruk. Segan jugak nak share. Tapi kalau ni boleh membantu semua wanita
di luar sana why not kan? Dulu susah sikit la kalau nak solat sebab
solat kita tak sah if ade keputihan sebab keputihan tu adalah najis.
Bila pakai pantyliner pulak, keputihan akan semakin teruk. Dengan tarikh
perkahwinan yang semakin hampir. Tensen gile beb. Nana pon mengadu la
kat kawan nana si Mimi tu haa..Die la yang suggestkan nana amek Alfalfa
Complex ni. nana pon cubela dengan harapan akan elok keputihan nana tu.
Sehari nana amek dalam 10 biji alfalfa. And then, tak sampai seminggu
nana dah rasa masalah keputihan nana semakin berkurang and nana dapat
rasa yang rahim nana terasa sihat. Ayat vavavomm kan? but seriously,
rasa macam ringan and sihat je kat area bawah pusat nana. Tak reti la
nak explain cane. Korang cuba jela imagine ek. 😀 






So, Alfalfa sangat membantu dalam
mengatasi masalah keputihan nana and menSAHkan solat nana. Why not kita
cuba sedaya upaya menjaga kesempurnaan solat kita dengan baik. Betol
tak?




Alfalfa ni didatangkan di dalam 2 saiz
BOTOL iaitu Small and Large. Small ade 330 bijik manakala Large ade 700
biji..







Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? 
Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:) 

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *