Semasa saya kat KLIA hari tu…ada dapat satu mesej..”kak, ayah saya selalu kebas2 badan, sengal2 sana sini,sakit lutut, badan lemah je…kesian saya tengok..suplimen apa ye boleh diberi untuk ayah saya? saya nak hadiahkan kat dia la…” Tu soalan yang saya terima dari seorang regular customer saya. Hmm..memang beliau seorang anak yang solehah..tak dapat tengok ayah nya tak sihat..menanggung sakit2 badan..kalau kita yang tengok pon kesian,apatahlagi si ayah yang menanggungnya sendiri kan? So apa jawapannya? VIVIX ialah yang terBAIK untuk si ayah tadi..kenapa saya cakap camtu? sebabnya..orang tua ni macam2 ubat dah kena makan sebab ada penyakit..yelah..biasalah kan orang tua akan alami sakit darah tnggi,kencing manis, jantung,kolestroo tinggi(ni orang muda pon ada k~jadi beware dengan apa yang kita makan)..so VIVIX ni merupakan supplimen yang tak membebani buah pinggang mereka. sebabnya ia dalam bentuk cecair…senang diabsob dalam darah terus…

Haaiiihh….apa ke benda VIVIX ni ye? Hmmm..jom kita berkenalan dengannya..

Setahun yang lalu, Shaklee memperkenalkan
Vivix, produk suplimen revolusionari ANTI PENUAAN pada tahap sellular.
Lebih 1 juta vivix telah dijual. Vivix merupakan ANTI PENUAAN TERBAIK di
dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-thun oleh Syarikat
No 1 suplimen di Amerika iaitu Shaklee. Didalam kajian makmal, ramuan
Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan
pada sellular. Vivix adalah semulajadi, ujian klinikal telah dijalankan
ke atas ramuan utamanya dan ia EKSKLUSIF hanya untuk SHAKLEE.
apakah 4 mekanisme penuaan itu? jom kita kenalinya…

1. Melindungi dan membaiki Kerosakan sellular DNA


Setiap hari, setiap sel tubuh kita diSERANG oleh hampir sejuta serangan
yang merosakkan DNA. Serangan2 ini merosakkan pengkalan data genetik.
Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

2. Memberi impak positif kepada Pengawalan genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur
pada tahap sellular. Dalam satu ujian klinikal, ramuan VIVIX menunjukkan
ia membantu mengAKTIFkan satu pengawalan genetik utama yang menolong
melambatkan penuaan tahap sellular.

3. PeNGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN oleh sel2
Mitochondria (penjana tenaga) di
dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan
mitochondria menurun,fungsi sel turut menurun. Ramuan VIVIX menggalakkan
biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap
tenaga di dalam sel.

4. Melambatkan pembentukan Protin AGE

Penimbunan berlebihan protin AGE (Advance glycation end products) boleh
menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel
dan panjang umur. Ramuan VIVIX adalah 10kali LEBIH KUAT dari restivatrol
untuk melambatkan pembentukan protin AGE.

**Juga menolong membantu menjaga/memelihara
~ kesihatan jantung
~kesihatan otak
~kesihatan sistem imun
~kesihatan sendi
~perlindungan antioksidan
~peningkatan tenaga pada tahap sellular

~kesihatan dan kesejahteraan

Testimoni saya sendiri: Ayah saya seorang penghidap penyakit darah tinggi. Pernah
hampir diserang strok sebab tekanan darah naik dengan sangat tinggi.
Jadi pastu kebas sebelah badan hampir setahun lamanya. Masa tu saya
belum kenali Shaklee. Dan selepas saya berikan regular VIVIX kepada
ayah,alhamdulillah doktor dah turunkan dos ubatnya sebab tekanan darah
ayah makin baik. Dan yang paling best sekarang ni..sakit2 lutut ayah
seperti dibuang jauh2..yela,,,pemandu bas ekspres dari kota bharu ke
kuala lumpur berpuluh2 tahun..mana tak sakit lutut dia..Saya bersyukur
sangat sekarang..ayah makin sihat dan bertenaga

 
Nak lagi testimoni? Jom kita belek2 link ni k..
 

kisah iffa
seorang penghidap SLE iaitu penyakit autoimmune yang masih lagi
menjadi misteri puncanya. iffa menggunakan vivix selama 5 bulan. iffa
banyak kali collapse sehingga mengganggu perjalanan hidupnya sebagai
seorang pelajar yang ingin cemerlang dalam setiap peperiksaan. pernah
collapse ketika hampir menduduki PMR serta mengalami gangguan ingatan
dan fokus. kejadian yang paling teruk pada oktober 2006 dan mengalami
keroskan hati, serangan saraf, pendarahan kulit dalaman dan luaran
akibat dari sindrom steven johnson. berada dalam keadaan kritikal dan
warded selama 10 hari. alhamdulillah setelah bertemu dengan vivix
shaklee iffa kini dapat menjalani kehidupan yang lebih sihat dan
sentiasa teruja utk kekal sihat… (insya-Allah…)


jom kita baca apa kata anne yang memberikan vivix pada emaknya…

Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur.
Mak kata, apa yang beliau rasa adalah…matanya menjadi makin kembang
dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak boleh melihat dengan
baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu. Mak saya tak boleh
makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang
dia lalui. Mungkin disebabkan
fungsi buah pinggangnya yang sedikit terjejas akibat kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya
mak makan setengah sudu teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan
vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak
saya
2 botol vivix untuk sebulan consume.Dalam masa tak sampai
sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya
semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang
dan berair.


Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula
….tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini
disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala.
Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi
kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya
yang kabur dulu telah pulih sedia kala.
Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari…selagi ada daya usaha.Mudah2an mak dapat menunaikan umrah dengan lebih baik, insyaALLAH.



last but
not least testimoni dari obesi sana.. juga pengguna vivix.

________________________
Soalan
saya.. anda rasa testimoni di atas direka2?.. Itu terserah hak andalah
kan. sbb yg membelinya anda sebagai pengguna …. Saya obses? Saya
rasa tidak.. Macam saya.. saya berkongsi sesuatu yang saya dah rasa..
yang kwn2 sy dah rasa… dan pastinya saya juga membaca dan menyelidik
kebaikkan sesuatu produk..

Dan
utk anda diluar sana yg ada kemampuan, tak salahnya spend sedikit wang utk
yg tersayang.. Kesihatan adalah anugerah rahmat dari Allah tak
ternilai.. Kalau kita boleh beli baju, barang2 kehendak kita.. bagaimana
dgn mereka yg melahirkan dan menjaga kita?



Bulan ni ada promo vivix: Buy 6 free 1..no hal nak beli 1 pon..boleh contact saya untuk buat order anda untuk dapatkan harga promo!:)jauh tau beza harga promo dengan harga biasa…memang sape tak rebut peluang ni rugilah!
 
 
Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? 

Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *