Selamat pagi semua…semoga hari ini jauh lebih baik dari hari
semalamJ..Pernah
kan kita dengar tentang kalau nak hilangkan bau badan..boleh amik bawang
putih..betol tu…sebab bawang putih ni antibiotic semulajadi. Tau tak yang dalam
Shaklee pon ada Garlic..hehe…saya tak pernah eleberate tentang garlic ni
sebelum ni…so hari ni saya study pasal garlic..saya nak share info tentang
garlic ni dengan anda semua pembaca blog saya yang disayangi
Apa keistimewaan Garlic Shaklee ye?
Garlic ni dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari
racun perosak
dan ditanam secara organic
di California , USA di waktu musim panas
. Ia dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan
pengekalan 100% Alicin aktif
(tidak semua tablet garlic yang dijual di pasaran mengandungi
Allicin aktif)
. Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic.
Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba
(Rosemary and spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk
meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet
mengekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar.
Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi
untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam
bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih
tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara
tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu
peredaran darah yang baik.
Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 
Jom kita godek2 ilmu tentang manfaat utama Garlic ni. Bukan
semua orang tahu lagi ni..so kena war2kan
1.       
Mengandungi spearmint untuk mempertingkatkan system
penghadaman dan fungsi  jantung
2.      
Antibiotik  Yang Selamat dan Semulajadi- Garlic merupakan antibiotic semulajadi.
Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk meningkatkan system imun
tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus, dan
yis candida.
3.      
Menghalang Alergi
4.      
Mempertingkatkan Sistem Penghadaman – Formula uniknya
mampu
mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastric,
ketidakhadaman.
5.      
Memoderatkan tekanan darah tinggi
6.      
Detoksifikasi- Garlic mampu mengeluarkan raksa
dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan cadmium adalah logam toksik yang
akan menaikkkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel
darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan
kimia.
7.      
Menurunkan kolestrol
8.      
Mencegah kanser
9.      
Menstabilkan Glukos
Haaa…tu dia info pasal Garlic…Memang best lah…Jom cuba
satu..harga pon memang sangat mampu milik garlic ni.
Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? 

Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *