Salam semua.
Sempena musim haji yang bakal tiba, ramai yang bertanya supplemen yang disyorkan untuk diamalkan ketika beribadah di tanah suci nanti. Ada yang nak beli untuk diri sendiri, ada yang untuk ibu bapa tercinta. Apa pun nilai kesihatan itu amat berharga terutama bukanlah tiap2 tahun kita dapat menunaikan ibadah – rukun Islam ke-5 ini. Moga persiapan mental & fizikal ke sana diberkati Allah.
Supplemen yang dicadangkan adalah spt berikut :

1. Performance Drink- untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah & haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.


2. B Complex- Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna, adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.


3. Vitamin C- sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit. Sekiranya badan terasa seperti hendak demam, ambil sebiji Vitamin C, dipatahkan dua sebelum dimakan. Ambil 2 biji sehari sehingga demam kebah.


4. Vita-Lea – Multivitamin yang lengkap. Sebiji Vita-Lea mengandungi 28 nutrients yang penting, temasuklah 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian.


5. Kalsium @ Ostematrix- Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.


6. Fiber Unflavoured – sangat digalakkan diambil oleh mereka yang mengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi. Ianya baik untuk memastikan tubuh kita tidak mengandungi lebihan gula atau kolesterol yang boleh memudaratkan tubuh sepanjang mengerjakan ibadah haji dan umrah. Ianya berfungsi untuk menyerap dan membuang segala lebihan gula dan kolesterol dalam darah.


Secara basisnya, anda cuma perlu mengamalkan Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C, OsteMatrix dan Performance Drink. Namun, jika anda/ ibu bapa mempunyai masalah kencing manis, kolesterol tinggi atau darah tinggi, adalah lebih baik untuk membawa Fiber sekali ke sana.

Harga ditawarkan ialah:
(1) PAKEJ ASAS HAJI & UMRAH

  • Vita-Lea
  • B-Complex
  • Vitamin C
  • OsteMatrix
  • Performance Drink

[Set Percubaan 30 hari = RM200 (Sem. M’sia)] → Utk kegunaan seorang shj.
[Set Penuh = RM313 (Sem. M’sia)] → Boleh share di antara ayah & ibu anda.


(2) PAKEJ HAJI & UMRAH (pesakit diabetes, kolesterol & darah tinggi)

[Set Percubaan 30 hari = RM335 (Sem. M’sia)] → Utk kegunaan seorang shj.
[Set Penuh = RM448 (Sem. M’sia)] → Boleh share di antara ayah & ibu anda.

Walaubagaimanapun, ingin saya ingatkan bahawa supplements ini hanyalah usaha kita untuk memastikan kesihatan optimum sepanjang menunaikan ibadah di Tanah Suci. Namun, nikmat kesihatan (dan sakit) itu datangnya dari Yang Maha Esa, dan kepada-Nya lah kita bertawakkal. Insya Allah.

Saya juga menyediakan Shaklee supplement untuk semua lapisan umur. Set-set yang disediakan adalah :-

Boleh didapati dalam Fullset atau Mini pack. Penghantaran Pos Laju Percuma seluruh Malaysia untuk Mini Pack. Pick up service untuk customer Miri & Brunei. sila emel saya di zahirahhafizan@gmail.com atau contact saya di talian (sms/whatsapp) 013-9422527.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *